Gårdmejeri og gårdbutik

Den 9. maj 2019 åbnede gårdmejeriet og Tothavens egen café officielt.

En drøm om at udvide Tothavens besøgsgård med en mindre fødevareproduktionsvirksomhed er gået i opfyldelse og vi har nu et lille osteri og et mindre industrikøkken med faciliteter til at producere håndlavede pindeis.

Alle vores mejeriprodukter er baseret på friskmalket gedemælk fra de 13 malkegeder vi har på marken. Vi malker 8 måneder om året,  som regel fra april til november. Her er mælken bedst og gederne har mulighed for at være meget ude.  Fra december til februar holder gederne og gårdmejeriet ferie.
I osteriet producerer vi små oplag af friske gedeoste og drænet yoghurt . Med tiden vil vi også producere lagrede oste.

VORES OSTE:

Friskost i krydderolie
En dejlig frisk og syrlig ost som tager smag fra de krydderier den får selskab af i glasset:  Rosmarin, rosa peber og fennikel. Brug den  på brød, i salaten eller i pastaretten.

Pisket friskost
En helt frisk og let drænet ost saltet med flagesalt. Ofte laver vi en udgave som er krydret med årstidens urter eller krydderier- om foråret kunne det f.eks. være ramsløg, sommeren kunne byde på salvie og sort peber mens en vinter udgave kunne være med fennikel.

Gedeost i saltlage
Denne ost er lagret i saltet valle i minimum 7 dage herefter er den pakket i glas i en let saltlage. Der er noget med at de store danske mejerier på et tidspunkt var ved at stjæle markedet for feta fra de græske producenter – derfor blev feta en beskyttet oprindelsesbetegnelse.
Så selvom de fleste nok ville kalde denne ost for en feta – så kalder vi den bare gedeost i saltlage.

VORES ANDRE MEJERIPRODUKTER

Drænet gedemælksyoghurt – En virkelig fed og tæt yoghurt som hos de heldige der ind til nu har smagt den har vækket stor glæde.

Da vi dræner yoghurten helt ind til ca 1/3 del så er liter prisen også i den høje ende. tilgengæld behøver man kun ½ portion til morgenmaden for at blive mæt.

Cajeta (Dulce de leche på gedemælk)
Cajeta er en sydamerikansk specialitet som vi har lært at kende gennem vores Chilenske ven Alex. Man laver det ved at koge gedemælk og sukker ind til det bliver en mørk karamelliseret masse som fungerer fortrinligt oven på den drænede gedemælksyoghurt, til dessert henover en vanilieis eller i iskaffen som du kan smage på varme sommerdage i vores café .

VORES PINDEIS

Vi producerer alle vores ispinde af frisk gedemælk fra vores egne geder og gode økologiske råvarer.
Vi har nogle favorit-is som vi altid har i fryseren og så vil vi ofte have en is baseret på hvad der lige nu er i haven.

HASSELNØDDEN
Gelato inspireret gedemælksis med en fantastisk smag af ristede hasselnødder. Overtrukket med mørk økologisk chokolade.

CHOKOLADEN
Gelato inspireret gedemælksis fyldt med lækker økologisk mørk chokolade og kakao. Overtrukket med hvid el. mørk chokolade

JORDBÆRET
Sorbetis på en pind overtrukket med  med den naturligt lyserøde Ruby  chokolade.

Du kan købe ovenstående i vores cafe/gårdbutik som har åbent i samme tidsrum som besøgsgården – altså  – fra påske til efterårsferien i weekender, helligdage og skoleferier kl 14-17 (lukket mandage i sommerferien) se besøgsgårdens åbningstid.  

Hvis du ikke skal på besøgsgård parkerer du bare foran huset og går ind til cafeen. Det skal du selvfølgelig ikke betale entre for.

Et mindre udvalg af vores produkter kan også købes i vores ta’ selv-køleskab i vejboden ude foran huset. Her er der åbnet alle dage fra solopgang til solnedgang

Følg Tothaven på Facebook for at modtage information om arrangementer og nye produkter i vores mejeri og gårdbutik.

Se fødevarestyrelsens smiley rapporter her

Projektet er støttet af LAG Gribskov-Halsnæs

http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_da.htm