Gedeoste

Tothavens lille hvide

En lille hvidskimmelost lavet på frisk gedemælk, syrnet med kefir og modnet i glasset. Osten er blød og cremet udenpå med en lille fast kerne. Den sælges fra en modningsalder på 2 uger hvor den har en relativt mild smag der kan få selv gedeosteforskrækkede til at elske gedeost. Ved længere tids lagring vil den få mere karakter og kraftigere smag.
Tothavens lille hvide blev kåret som bedste gedeost og fik en samlet 3. plads ved smagskonkurrencen Nordisk ostefestival 2019

Ved Gourmetprisen 2022 var den finalist – men måtte se sig overgået af Arla unikas “Hallands Himmel.”

Den har ligeledes fået en fin omtale i magasinet Ostekultur i artiklen: ” 6 hotte oste netop nu”.


Frisk gedeost i krydderolie

En dejlig frisk og syrlig ost som tager smag fra de krydderier den får selskab af i glasset: 

Vi laver denne ost i 3 varinater.
-Rosmarin, rosa peber og fennikel.
-Hvidløg, timian og tørret tomat
-Enebær, rosmarin og blå kornblomst

Brug den  på brød, i salaten eller i pastaretten.


Pisket Friskost

En helt frisk og let drænet ost saltet med flagesalt. Denne ost producerer vi kun til engrossalg. Men du kan ofte smage den på Rarbarbergården i Holløse og Restaurant Knud i Hundested Havn