Gedeoste

Tothavens lille hvide

En lille hvidskimmelost lavet på frisk gedemælk, syrnet med kefir og modnet i glasset. Osten er blød og cremet udenpå med en lille fast kerne. Den sælges fra en modningsalder på 2 uger hvor den har en relativt mild smag der kan få selv gedeosteforskrækkede til at elske gedeost. Ved længere tids lagring vil den få mere karakter og kraftigere smag.
Tothavens lille hvide blev kåret som bedste gedeost og fik en samlet 3. plads ved smagskonkurrencen Nordisk ostefestival 2019

Den har ligeledes fået en fin omtale i magasinet Ostekultur i artiklen: ” 6 hotte oste netop nu”.

Frisk gedeost i krydderolie

En dejlig frisk og syrlig ost som tager smag fra de krydderier den får selskab af i glasset:  Rosmarin, rosa peber og fennikel. Brug den  på brød, i salaten eller i pastaretten.

Pisket Friskost

En helt frisk og let drænet ost saltet med flagesalt. Ofte laver vi en udgave som er krydret med årstidens urter eller krydderier- om foråret kunne det f.eks. være ramsløg, sommeren kunne byde på salvie og sort peber mens en vinter udgave kunne være med fennikel.

Gedeost i saltlage

Denne ost er lagret i saltet valle i minimum 7 dage herefter er den pakket i glas i en let saltlage.

Der er noget med at et stort danske mejeri på et tidspunkt var ved at stjæle markedet for feta fra de små græske producenter – derfor blev feta en beskyttet oprindelsesbetegnelse.
Så selvom de fleste nok ville kalde denne ost for en feta – så kalder vi den bare gedeost i saltlage.