Mentor forløb og pædagogisk tilbud

I hverdagene på Tothaven tilbyder vi udviklende mentorforløb for unge mellem 15 og 30 år (ind imellem også voksne med f.eks. stress el lign.).Vi kalder de unge og voksne i mentor forløb for “praktikanter” fordi de er i en slags mesterlære her på Tothaven. De lærer i praksis, hjælper og følger os (Jakob og Pernille) når vi passer dyrene og driver vores lille økologiske landbrug.

Tothavens praktikanter er her oftest i en periode af deres liv, hvor de ikke kan passe en uddannelse eller et almindeligt arbejde måske på grund af psykiske handicap, stress, angst eller lignende.
Praktikanterne på Tothaven hjælper til med mange af de praktiske gøremål på gården. De passer kaniner, samler æg, muger ud i stalden eller hjælper til i produktionen af cremer og sæber. Men der bliver også brugt god tid på at tage rideture i skoven eller til at nusse med Tothavens mange dyr og dyreunger.

Opgaver og forløb bliver tilpasset den enkelte. Det handler for os om at skabe succesoplevelser, ro, nærvær og tryghed, Derfor er vores erfaring også, at det fungerer bedst når der er kun er en praktikant af gangen. Nogle kommer her bare en enkelt gang om ugen i et par timer, andre kommer her hver dag i flere timer. Det afhænger helt af den enkeltes formåen og ofte oplever vi en stor udvikling under et mentorforløb.

Pernille og Jakob, som driver Tothaven, er autodidakte landbrugere. Pernille er uddannet strikdesigner men har i flere år, inden vi åbnede Tothaven, arbejdet på et bosted for udviklingshæmmede i Hundested.
Jakob er uddannet multimediedesigner, men har inden vi åbnede Tothaven, arbejdet i 10 år som SFO-leder og viceskoleleder på den lokale friskole.

Arbejder du i en kommune eller på et bosted og kender til en der kunne have brug for at komme i et mentorforløb her på Tothaven, så kontakt Pernille for mere information:
mobil: 20360226
mail: pernille@tothaven.dk